Të Rejat e Fundit

Informohuni në lidhje me aktivitetet dhe projektet e Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë

SË BASHKU TA REALIZOJMË ËNDRRËN “Gurë, gurë bëhet mur dhe mur, mur bëhet kala”! – thotë një fjalë popullore. Në të njëjtën mënyrë, filluan angazhimin e tyre të përbashkët një grup mësuesish të devotshëm në mërgatën shqiptare. Mësimdhënës me përvojë…

Ministri Majko takohet me përfaqësues të Këshillit Koordinues të Arsimtarëve Ministri i Shtetit për Diasporën z. Pandeli Majko zhvilloi ditën e premte një takim me përfaqësuesit e Këshillit Koordinues të Arsimtarëve në Diasporë (KKAD), Dr. Vaxhid Sejdiun (kryetar), Mustafë Krasniqin…

Takimi i kryesisë së Këshillit Koordinues të Arsimtarëve në Diasporë (KKAD) me Ministren e Arsimit, të Republikës së Kosovës znj. Arbërie Nagavci Dje, më 25.05.2021 Kryesia e Këshillit Koordinues të Arsimtarëve në Diasporë (KKAD), mbajti takim njoftues, përmes platformës virtuale,…

KKAD-Ë PËRSHËNDET MIRATIMIN E PAKETËS SË DOKUMENTEVE....   Përpjekjet e fundit për njehsimin e Shkollave Shqipe në Diasporë janë shembull i mirë rreth angazhimit të përgjithshëm në shërbim të gjuhës dhe shkollës shqipe në Diasporë. Prandaj, Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në…

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD-ë) feston 4 korrikun   Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD-ë), përmes platformës virtuale festoi njëvjetorin e themelimit dhe në prani të anëtarëve të Këshillit paraqiti punën njëvjeçare. Para se ta merrte fjalën…

Gjuha shqipe pa kufi, bashkëpunimi në mes të Shqipërisë dhe Kosovës është i rëndësishëm dhe për ne si mësuesë s’ka kufi – vetëm një gjuhë e një komb Dje, më 22 qershor 2021, Qendra e Botimeve për Diasporën organizoi aktivitetin…

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD), përshëndet takim e përfaqësueseve të dy shteteve tona: Shqipëri dhe Kosovë për unifikimin e politikave të mësimdhënies dhe mësim nxënies në Diasporë. KKAD-ë shpreson se ky takim do të jetë në frymën e…

Sktorit për informim i KKAD-ë – Me datën 23.05.2021, përmes platformës ZOOM  Këshilli i Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë mbajti takimin e radhës, ku në këtë takim përpos anëtarëve të KKAD-së e pranishme ishte edhe drejtoresha e Qendrës së Botimeve…

Dhe sot më 7 Mars 2021, duke ju dëshiruar të gjithëve shëndet dhe një ditë të mbarë kam edhe një urim të veçantë, për të gjithë ata, të cilët kanë punuar dhe punojnë në shërbim të shkollës shqipe. Gëzuar! –…

KËSHILLI I KOORDINUES I ARSIMTARËVE NË DIASPORË I DREJTOHET Mediave shqiptare, kudo që ato që janë, të vihen në interes të shkollës shqipe, në diasporën shqiptare… Duke e analizuar situatën e mërgatës shqiptare në përgjithësi dhe në veçanti për shkollën…

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD), organizoi një takim virtual (online) me të gjithë mësimdhënësit e mërgatës shqiptare, ku të pranishëm ishin edhe përfaqësues institucional të dy shteteve tona shqiptare. Takimin e hapi Kryetari i KKAD-së Dr. Vaxhid Sejdiu,…

21 Shkurti – Dita Ndërkombëtare e Gjuhës Amtare! 21/02/2021   Përmbi za që lshon bylbyli, gjuha shqipe m’shungullon; përmbi er‘ që jep zymbyli, pa da zemren ma ngushëllon. Mjedja   Sektori i informimit Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD)…

Kryesia e Këshillit të Mësimit Shqip për Diasporën (KMSHD), pas takimit  me përfaqësuesit e të dyja shteteve shqiptare, të Shqipërisë dhe Kosovës, me: Ministrin e Diasporës të Republikës së Shqipërisë z. Pandeli Majko, me Zëvendësministrin e Punëve të Jashtme dhe…

Këshilli Koordinues i Arsimtarëve në Diasporë (KKAD), më 30 janar 2021 mbajti takimin e radhës me anëtarët e saj,  ku e pranishme ishte edhe drejtoresha e Qendrës së Botimeve për Diasporën (QBD-ë) znj. Mimoza Hysa. Takimin e KKAD e hapi…

Mustafë Krasniqi- Shkolla Shqipe dritare për fëmijët shqiptarë të Diasporës Mustafë Krasniqi Intervistoi: Mustafë Krasniqi Intervistë me Vaxhid Sejdiun – mësues i shkollës shqipe në Zvicër dhe veprimtar i arsimit shqip. Ai do të flasë në lidhje me përpjekjet për…

Këshilli i Mësimit Shqip për Diasporë në unifikimin e Diasporës Shqiptare për shkollën shqipe. ”NJË GJUHË NJË KOMB” “Këshilli i Mësimit Shqip për Diasporë” (KMSHD-ë) në takimet e organizuara deri më tani, të mbajtura përmes zoom, në vizionin dhe misionin…

  Në takimin virtual të mbajtur më 10 Shtator të vitit 2020, kryesia KMSHD-së, pati një bashkëbisedim me zv. Ministrin e Punëve të Jashtme dhe të Diasporës i Repuplikës së Kosovës me z. Bekim Brestovci. Në këtë bashkëbisedim, u bisedua…

  LETËR  NJOFTUESE INSTITUCIONEVE SHQIPTARE   “Këshilli i Mësimit Shqip për Diasporën”, njofton institucionet përkatëse, Ministritë e Arsimit, Ministritë e Diasporës dhe ato të Punëve të Jashtme të Republikës së Shqipërisë dhe të Republikës së Kosovës, Ambasadat dhe Konsullatat e…

Të Shtunën, më 04.07.2020, u mbajt një takim pune, me mësues të shkollave shqipe në diasporë, nga disa shtete, me fokus në iniciativa për Mësimin Plotësues në Gjuhën Shqipe. Takimin e hapi dr. Adriana Fishta-Bejko “Ambasadore e Kombit”, anëtare e Këshillit…

ASCAP

Digjitalizimi i Veprave Shqiptare

Gazeta "Diaspora Shqiptare"

Platforma "School Me"

Audio Books

Bibloteka Kombëtare e Shqipërisë